torsdag 29. mars 2012

Hatte prosjekt

De siste to ukene så har vi drevet med å lage hatter. Det har vært veldig spennende å jobbe med kreativiteten og kunne komme med ideer som vi ville.

Det er nokså vært litt liten tid, men det har gått og man fikk et resultat. Jeg hadde mange ideer i hode mitt når vi startet men når jeg først skulle begynne å skisse ned så ble det veldig blankt. Jeg tenkte ikke bare der og da på åssen hatt jeg ville ha, men jeg begynte å tenke på åssen man skulle få gjort dette her på to uker, når man har to og en halv dag i uka med dette. Men jeg kom til slutt med hjelp av inspirering av hodeplagg som skal ligge litt på skrått på hode.
Dette var min eneste skisse over åssen min hatt skulle være seende ut. Men som jeg har tegnet så har jeg tegnet at hatten er litt mer foran ansiktet og i håp om å få til at "platen" var litt mer bøyelig så den kunne være litt mer formelig enn en helt rett og vanlig hatte plate.
I starten så ville jeg ha en sol hatt, en kjempe stor sol hatt som  var skikkelig kreativ men samtidig være en hatt jeg kunne bruke på sommeren. Jeg fant fort ut at jeg hadde ikke rukket det og bestemte meg for å ha hår bøyle som jeg kunne ha hatten min festet på.
- Her brukte jeg en stål tråd og teipet rundt med en blomster teip som skal bli finere å ha på også fordi det er bedre både når du skal ha hatten på og lettere å jobbe med.Jeg skar ut en sirkel fra en pappplate og lagde et hull i midten for jeg skulle senere surre garn nøste rundt denne sirkel platen. Denne platen skar jeg to av for at den skulle bli tykkere.

Her ser du at jeg er ferdig med å surre garnet på  hatte platen, det tok litt lang tid men var så klart verdt det for å få en litt mer mykere plate og enda tykkere. Fargene på garnet var helt tilfeldig fordi jeg skulle sy på stoff over, så fargen på garnet ville ikke ha syntes uansett. 
Her ser dere at jeg er nesten ferdig, eneste jeg mangler er selve dekoren på hatten min. Du kan se en liten  pute som ligger foran store platen som jeg har sydd ferdig på med ett mykt stoff. Jeg har puten der fordi det ikke skal være så vondt å ha hår bøylen og selve hatten gnagende på hode. Jeg valgte hvit fordi jeg vil ha dekoren mer farget og kanskje mer lysere og sommerlig. Disse tre delene, hår bøylen, puten og platen har jeg limt sammen med varm pistol lim for at det skal sitte godt!


Her ser dere hatten ferdig, satt litt blomster i håret også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar