torsdag 15. mars 2012

Masketeknikker

I en liten periode har vi hatt om strikking, vi har holdt på med å lage prøvelapper i forskjellige masketeknikker. I ukene fremover skal vi strikke eller hekle et hodeplagg. Jeg har ikke fått laget så alt for mange forskjellige prøvelapper.

På rettstrikk så man rette masker på rundpinne på 5 mm. Jeg strikker rett fram og tilbake. På glattstrikk så gjør man det nesten det samme bortsett fra at du skrikker annenhver med rette masker og vrangemasker.

Slik strikker man rettstrikk; Lange tråden ligger på baksiden av strikketøyet. Stikk høyre pinnen forfra og inn i første maske på vestre pinne. Hent så tråden på venstre pekefinger med høyre strikkepinnen, og trekk den gjennom masken. Masken skal gli av den venstre pinnen, så har du en ferdigstrikket maske på høyre pinnen.

Slik strikken man glattstrikk; Lange tråden ligger over høyre pinne som føres fra høyre og inn i første maske på venste strikkepinne. Hent så tråden fra venstre pekefinger og trekk den forfra og bakover gjennom masken. La masken gli av venstre pinne, så har du en ferdig strikket maske på høyre pinnen.
                                                        Rettstrikk frem og tilbake - Riller


                                            Glattstrikk rett en vrang, og tilbake - på to pinner


HeklingFerdig innlegg kommer senere etterpå (stay tuned)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar